Kuchař-číšník, zkrácené 1leté studium
Jednoleté denní studium zakončené závěrečnou zkouškou a získáním výučního listu. Možnosti uplatnění ve všech druzích a typech podnikatelských subjektů v oblasti stravovacích služeb.
Subjekt: Hotelová škola Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí
Forma výuky:
- forma vzdělávání: denní
- délka studia: 1 rok
- dosažený stupeň vzdělání: střední vzdělání s výučním listem
- způsob ukončení: závěrečná zkouška
- certifikace: výuční list
- přijímací zkoušky: ukončení povinné školní docházky a zdravotní způsobilost uchazeče
- školné:
- možnost dalšího studia:
Cíl studijního oboru: informace budou doplněny
Charakteristika oboru:
Jednoletý učební obor Kuchař-číšník zahrnuje teoretické a praktické vyučování, které organizujeme pod vedením učitelů odborných předmětů a odborného výcviku.
Po celou dobu vás maximálně povedeme k samostatné práci. Budete se podílet na přípravě jídel a obsluze restauračního stylu stravování, přičemž část výuky (2-3 týdny za pololetí) strávíte na smluvních pracovištích, která zajišťují odborný rozvoj a splňují osnovy odborného výcviku.
Profil absolventa:
Osvojíte si během něj tyto dovednosti a návyky:
- techniku posuzování, dělení a porcování potravin pro technologické zpracování
- přípravu teplé a studené kuchyně, moučníků a nápojů dle platných receptur
- techniku obsluhy a přípravných prací k podávání jídel a slavnostních hostin dle gastronomických pravidel
- sestavování jídelních a nápojových lístků, vedení evidence zboží a účtování
- společenské chování a umění jednat s lidmi
Uplatnění absolventů a profesionální růst:
Jeho absolvováním získáte střední vzdělání s výučním listem pro úsek technologie přípravy jídel a obsluhy a uplatníte se tak ve všech druzích a typech podnikatelských subjektů v oblasti stravovacích služeb.
Benefity: informace budou doplněny
Kód studia: 65-51-H/01
Kontaktní osoba: Mgr. Milan Veber, milan.veber@svetlavm.cz tel.: 733 389 749
Poptávka firem a organizací: informace budou doplněny